Begin 1994 is door een aantal samenwerkende squashcentra en squashers uit het Euregio-gebied (bestaande uit Overijssel, Gelderland en de grensstreek in Duitsland) de Euregio Squash Competitie opgezet. Het doel van deze opzet was (en is nog steeds) het aanbieden van een goed georganiseerde (lokale) competitie en het vergroten van de populariteit van squash in het algemeen.

Oprichters van het eerste uur waren onder andere Walter Tenten, Sandra Huning, Eric Heyerman, Fons Zuidinga, Martin Boonders en Jan Dorenbos.

De organisatie had meteen vanaf het begin al een professioneel karakter, mede dankzij de tomeloze en vrijwillige inzet van de diverse bestuursleden, deelnemers, haleigenaren en vrienden van de Euregio Squash Competitie.

In de eerste vier jaar van het bestaan van de Euregio Squash Competitie groeide het aantal deelnemende teams dan ook van 14 teams (in het begin van 1994) tot bijna 100 teams in 2011.

Behalve de Euregio Squash Competitie zelf, wordt ook ieder jaar in april het ondertussen traditionele eindtoernooi georganiseerd.

Sinds 2010 is er sprake van een samenwerking met Squash Bond Nederland (SBN). De wedstrijden die worden gespeeld in de Euregio competitie tellen mee voor de nationale ranking.