Iwan van den Berg nieuwe kampioen in Heino

Op zondag 12 maart stonden 22 squashers van 7 verschillende squashcentra uit het hele land klaar om te strijden voor de EER van Heino en omstreken. Dit jaar maakte het toernooi uit Heino deel uit van de KEK tour.

Het begin van dit verslag moet toch gaan over onze held, de held uit Hoonhorst. Robert de Vries, de enige niet competitie speler, de speler die maar een paar keer per jaar een squash racket vasthoud, deze man wist het gewoon weer te flikken. Halve finale bij de beloften. Strijdend uiteindelijk ten onder. Robert we zien je volgend jaar graag weer terug, goed gedaan!

Meer spelers betekend meer potjes squash, in totaal zo`n 70 op 3 banen. Je kan spreken van een echte sportdag, voor alle spelers. Iedereen door naar de kwartfinale. Niets aan zal je zeggen, het tegendeel is waar. 4 poules met 5 of 6 spelers monde uiteindelijk uit in 3 categorieën, de toppers, de mediors en de beloften. Iedereen heeft potten squash gespeeld tegen spelers van het zelfde niveau hierdoor. De indeling was naar ranking in de euregio squash competitie.

We kunnen toch stellen dat het een aanzienlijk niveau was, met meerdere top 10 spelers met o.a. de nr 1 en 3 van de euregio squash competitie, daarnaast super gemotiveerde mensen.

In Heino doen we het anders zeggen we altijd, een toernooi zonder scheidsrechters, dan kan ook. Het magische woord bij verschil van inzicht: LET. Niemand heeft hier op lopen mopperen. Als er al teleurgesteld gereageerd werd dan was het op eigen falen, waaronder door ondergetekende, maar ja als je van je collega verliest dan is dat natuurlijk zuur, dat blijf ik natuurlijk lang aanhoren.

De stoelmasseur kwam ook nog even opduiken tegen 12:00 uur. Er werd weer gretig gebruik van gemaakt, alle pijntjes van minimaal 15 games fanatieke squash werden weer vakkundig weg gemasseerd.

Tegen 13:00 uur was het tijd voor de lunch, weer met z`n allen aan een lange tafel, waar in het begin iedereen nog wat aan het aftasten was in de gesprekken, was het tijdens de lunch al een vrolijke boel. Sport verbroederd. Tegen 15:00 uur nog ff een kopje soep voordat de laatste kracht inspanningen zouden worden geleverd.

Naast al het mannengeweld hadden de mannen kans een serieuze kandidate tegen het lijf te lopen. Annet ten Brinke uit Hellendoorn was de enige dame die mee deed. Serieus goed spel. Met een halve finale bij de Mediors heeft ze haar rug goed recht gehouden. Terecht dat ook Annet met een attentie naar huis is gegaan.

De finale bij de beloftes is gewonnen door Marcel van Velzen uit Rozendaal, Marcel versloeg Michiel Baank uit Emmen. Marcel zet de Rozendaalse medaille spiegel op 2 in Heino.

De finale bij de mediors is gewonnen door Tom Kamperman uit Helendoorn, Tom versloeg Sjoerd Overmars uit Heino. Tom gefeliciteerd. Maar ja iemand uit Heino op het podium, Sjoerd volgende week op de platte kar door Heino!

De hoofdfinale werd verzorgd door de finalisten van vorig jaar. Paul Walraven, twee jaar achter elkaar ongeslagen kampioen in Heino tegen Iwan van den Berg, finalist en de Nr 1. van de Euregio competitie (oost). Een spannende vijf setter. Sportief, maar fanatiek en onder druk van het buffet wat koud stond te worden werd er om de eer van Heino gestreden. Iwan was in de vijfde set net wat sterker dan Paul. Wederom geweldig potje squash. Iwan gefeliciteerd!!

Als afsluiter het bekende Italiaanse buffet, met natuurlijk een drankje erbij. Ik weet het drank hoort niet bij sport, maar dat biertje smaakte prima.

Vital bedankt voor de goede organisatie en het lekkere eten. Allen die mee hebben gedaan, bedankt, het was een geslaagde dag, ik hoop dat jullie volgend jaar weer mee doen, niemand uitgezonderd.

Tot volgend jaar!

Jan-Willem Doosje