Paul Walraven en Henk Heerink winnen Open Heinose Squash Kampioenschappen

18 fanatieke squashers uit Heino, Raalte, Helendoorn, Nijverdal, Herxen, Wijhe, Lemelerveld en Amersfoort hebben zondag 1 februari een gooi gedaan naar de winst bij het Open Heinose Kampioenschap Squash.

Er werd gestreden in twee categorieën, competitie spelers en recreanten. Bij de recreanten werd er met name fel gestreden door een fanatieke groep uit Herxen en omgeving. De nodige “energie” drankjes hebben de prestaties tot grote hoogte doen stijgen. Maar liefst twee spelers uit Herxen, Mark van Munster en Stefan van Ravenhorst wisten daardoor door te dringen tot de halve finales. De andere halve finalisten kwamen uit Lemelerveld, Henk Heerink en uit Amersfoort, Remie van der Kuip.

Uiteindelijk bleek Henk Heerink te sterk voor Mark van Munster en was Stefan van Ravenhorst net een beetje te sterk voor Remie van der kuip. In de finale was Henk Heerink toch beduidend sterker dan Stefan van Ravenhorst ondanks de fanatieke aanmoedigingen van het team uit Herxen.

Bij de competitie spelers, werd er al hard geknokt in de poule wedstrijden, bij start vertelde de wedstrijdorganisatie dat elk punt zou meetellen in de eindklassering. Vanaf minuut 1 was de strijd voelbaar. Uiteindelijk drongen Sjoerd Overmars uit Heino en het drietal Niels Schuurman, Paul Walraven en Roy van der Kolk uit Raalte door naar de halve finales.

Niels Schuurman en Paul Walraven maakten er een waar spektakel van, het commentaar vanaf de tribune was fanatiek maar ook soms hilarisch (het team uit Herxen gaf de dag kleur). Niels heeft na een zware strijd Paul als meerdere moeten erkennen, 2-1.

Sjoerd Overmars nam het op tegen Roy van der Kolk. Roy weerde zich dapper, met zijn bekende hoge ballen achterin probeerde hij Sjoerd de loef af te steken. Maar na een ware knok wedstrijd van 2 games, moest Roy zijn meerdere erkennen in Sjoerd. 2-0.

In de grote finale waar veel publiek op af was gekomen gaven Paul Walraven en Sjoerd Overmars een ware squash demonstratie. De hoop op een Heinose zege was groot. Echter de Open Heinose Kampioenschappen bij de competitie spelers is gewonnen door Paul Walraven. 3-0.

Paul en Henk gefeliciteerd. De winst is dit jaar niet naar een Heinoer gegaan, volgend jaar een nieuwe kans.

Het squash toernooi werd georganiseerd door Vital Centre uit Heino, een gezonde lunch en een lekker diner complimenteerde het toernooi.

Pure sport en gezelligheid hand in hand. Een geslaagde dag.

Doe jij volgend jaar ook mee?

(Verslag: Jan-Willem Doosje)