Verslag Eindtoernooi

De Euregio competitie van 2012-2013 zit er weer op. In sommige poules is er tot op de laatste dag gestreden voor de titel. Traditiegetrouw worden de kampioenen gehuldigd tijdens het Euregio eindtoernooi, dat dit jaar is gehouden op zaterdag 20 april bij Squash Zwolle. Met de bijna 60 deelnemers, de talrijke toeschouwers en de kampioenen die voor de huldiging kwamen, werd het een gezellige boel. Alle categorieën waren goed bezet. In de voorrondes werd er gespeeld in poules. Het leverde de spelers op waar ze voor kwamen: veel wedstrijden.

Eindtoernooi-01Om 12.00 uur gingen de eerste spelers van de Heren D de baan op. Daarna kwamen de eerste speelrondes van respectievelijk de Heren C,
de Heren B en de Dames D aan bod. Het Euregio eindtoernooi kende een aantal opmerkelijke wedstrijden. Zoals Jan-Willem Doosje die in de Heren D uitkwam tegen Don Hendriksen. In de eerste game stond Jan-Willem met 10-0 voor, maar verloor hij uiteindelijk toch met 18-16! Of Marchel Bardis die in de Heren B in de eerste twee games volledig zoek werd gespeeld door de jonge Bart Horstman. Op zijn tandvlees trok Marchel de wedstrijd (die bijna anderhalf uur duurde) toch nog naar zich toe. Het leverde hem de halve finale op. Maar die liet hij aan zich voorbijgaan. De accu was leeg. Marchel stond zijn plek graag af aan de fris en fruitige Sjoerd Wiersma.

De tweede wedstrijd van Fred van Schoonhoven kende een vervelend einde. In de tweede game scheurde Fred zijn achillespees af. Een erg nare blessure waaraan hij nog diezelfde avond is geopereerd. Wij wensen Fred een voorspoedig herstel!

Eindtoernooi-02Rond 18.00 uur waren alle poule-wedstrijden gespeeld en kon er worden gegeten. Feest & Culinair verzorgde een voortreffelijk buffet. Na drie wedstrijden weet de gemiddelde squasher heel wat te verstouwen. Toch wisten zelfs zij de schalen met heerlijke lasagna en macaroni met rundergehakt niet helemaal leeg te krijgen.

Na het buffet konden de uitgeschakelde spelers uitbuiken en van de kwart-/halve finales en finales genieten. In de Heren C en D was het een ‘survival of the fittest’. Om in de finale te komen, hadden zij reeds vijf wedstrijden gespeeld. In de finales was hen de vermoeidheid aan te zien.

De finale in de Heren D was tussen Stefan Goldewijk en Jeffrey Lingmont. Stefan had al het hele toernooi constant gespeeld. En ook in de finale liet hij geen
steken vallen. De titel was voor hem.

In de Heren C ging de finale tussen Machiel Everts en -jawel- Pierre Raaijmakers. Pierre heeft elk eindtoernooi zo’n beetje een abonnement op een finaleplek. De afgelopen jaren stond Pierre minstens driemaal eerder in de finale, waarvan hij -volgens onze gegevens- er twee wist te winnen. De routine won van het aanstormende talent. Waarmee de successen van Pierre mythische vormen beginnen aan te nemen.

Eindtoernooi-06In de Heren A/B was Ishmael Mubure een maatje te groot voor de overige deelnemers. Het was dan ook terecht dat deze sympathieke speler met de eerste prijs naar huis ging.

Bij de dames werden er geen finales gespeeld. De vijf aanwezige dames speelden in een poule een volledige competitie. Daaruit kwam Lucky Korvemaker uiteindelijk als sterkste naar voren.

Na de prijsuitreiking van het toernooi, volgde de huldiging van de kampioenen uit de competitie en werden de ranking bekers (seizoen 2011-2012) uitgereikt. Het was mooi dat er van elk winnend team en elke ranking winnaar een afvaardiging was om de beker in ontvangst te nemen.

Eindtoernooi-03Het Euregio eindtoernooi werd afgesloten met een spetterend optreden van de Smugglers Blues Band. Tegen 00.00 uur gingen de de laatste squashers naar huis. Als laatste verlieten de spelers van Squash Plus het squashcentrum. Met eigen ogen heb ik mogen aanschouwen hoe ze met z’n zevenen in een Renault Scenic zijn gestapt (een vermelding in het guiness book of records waardig). Het was even passen en meten, vooral ook omdat er een karrevracht aan prijzen mee moest naar Doetinchem. Maar gezien het feit dat we reeds enkele foto’s van Toon Hendriks hebben mogen ontvangen, moeten de mannen het hebben gered.

Rest ons nog Squash Zwolle te bedanken voor de geweldige gastvrijheid. Het liep allemaal gesmeerd. Bedankt!