Poule indeling en competitie info

De Euregio poule-indelingen seizoen 2020/2021 staan online. Alle poules bestaan uit 6 teams elk. Dat betekent dat elk team vijf competitiedagen in actie zal komen. Euregio heeft voor deze opzet gekozen, om in onzekere Corona-tijden zo goed als mogelijk een volwaardige competitie te garanderen.

Minder wedstrijden, betekent -in lijn met het RIVM-  minder reisbewegingen en minder contactmomenten. Daarnaast is op dit moment niet te voorspellen of er op termijn al dan niet sprake zal zijn van (weer) een volledige (sport-)lockdown. Het geringe aantal competitiedagen geeft Euregio ruimte met wedstrijden te schuiven, in de hoop dat elke poule aan het einde van het seizoen kan worden uitgespeeld.

De kleine poule-indeling houdt in dat niet ieder team in zijn poule van inschrijving uit kan komen:

– In HOB1 hadden zich 7 teams ingeschreven. Daarvan speelden er 6 vorig seizoen in dezelfde poule. Dat betekent dat er 1 nieuw ingeschreven team naar HOC1 is verplaatst;

– In HOC1 hadden zich 3 teams ingeschreven. De poule wordt aangevuld met 1 team uit HOB en de twee sterkste teams uit HOC2 (seizoen 2019/2020);

– In HOC2 hadden zich 8 teams ingeschreven. De twee hoogst geëindigde teams van vorig seizoen zijn verplaatst naar HOC1;

– In HNC1 hadden zich 7 teams ingeschreven. Het laagst geëindigde team van vorig jaar is verplaatst naar HND1;

– In HND1 hadden zich 5 teams ingeschreven. De poule wordt aangevuld met 1 team uit HNC1.

Mocht je het niet eens zijn met de voorgestelde poule-indelingen 2020/2021 en een gegronde reden hebben waarom jouw team (ten koste van een ander team) in een andere poule moet worden ingedeeld, dan kun je hierover met de competitieleider van gedachten wisselen, tel 06 25 15 43 73.