Mede oprichter Euregio Squash Jan Dorenbos overleden.

Onlangs bereikte ons het bericht dat Jan Dorenbos is overleden. De Euregio spelers die al wat langer actief zijn zullen hem kennen als een van de oprichters van Stichting Euregio Squash. Daarin heeft Jan een prominente rol vervuld door in de beginjaren de rol van voorzitter op zich te nemen. Jan deed dat in zijn typische stijl: iedereen kon zijn zegje doen tijdens de vergaderingen maar Jan hield altijd stevig de touwtjes in handen om ervoor te zorgen dat de vergaderingen effectief bleven. Met zijn typische gevoel voor humor zorgde Jan er alltijd voor dat de vergaderingen ook aangenaam verliepen.

Na het seizoen 2000/2001 heeft Jan afscheid genomen van het Euregio bestuur. Hij liet een gedegen organisatie achter met een competitie die was gegroeid van een handvol teams halverwege de jaren 90 tot 53 teams in het seizoen 2000/2001. Als dank voor zijn enorme inzet is Jan bij zijn afscheid tot erelid van Euregio Squash benoemd. Het is ook het enige erelidmaatschap dat ooit binnen Euregio Squash is toegekend.

Naast de bestuursrol die hij vervulde was hij ook zelf actief als squasher en zagen we hem regelmatig met zijn kinderen, Milja en Peter, bij (de Euregio) toernooien. Milja heeft sinds die tijd regelmatig Euregio Squash gespeeld en is ook nu nog actief in de competitie voor Doetinchem. Met het overlijden van Jan verliezen we een man met een groot squash hart. We wensen Milja, Peter en familie veel sterkte toe.