Euregio beëindigt competitie 2019/2020

Het zijn vreemde tijden… Terwijl het coronavirus om zich heen grijpt, lijkt de wereld tot stilstand te zijn gekomen. Of niet? Immers, tegelijkertijd draait alles gewoon door. De maatregelen om de verspreiding van het virus af te remmen, grijpen in op ons dagelijks leven. Mensen kunnen niet werken, ondernemingen zien hun inkomsten dalen en ZZP-ers verliezen hun opdrachten.

Maar wij denken vooral aan al die mensen die in quarantaine zitten; in spanning afwachtend op een uitslag. Of erger… in totale isolatie vechten voor hun leven. Respect hebben we voor de vele mensen in de zorg en hulpdiensten, in de levensmiddelenbranche, logistieke sector en in de communicatie. Al deze mensen lopen een persoonlijk risico.

Niemand heeft dit ooit meegemaakt; niemand weet hoe je hiermee om moet gaan. Maar één ding is duidelijk: wij doen dit met elkaar. Een crisis haalt namelijk ook het beste in mensen naar boven. Na de eerste golf van paniek (hamsteren!), ontstaat er langzaam maar zeker een nieuwe solidariteit. Mensen steunen elkaar. In China zeggen ze: ‘Jiayou’ (‘Geef niet op’). In Italië schrijven kinderen op straten en muren: ‘Andrà tutto bene’ (Alles komt goed). Niet alleen het coronavirus is besmettelijk. Ook vriendelijkheid, hoop en naastenliefde.

Corona houdt ook de Euregio competitie in zijn greep. Zeker nu de overheid alle beperkende maatregelen heeft verlengd tot en met 28 april. Het heeft Euregio doen besluiten alle nog te spelen wedstrijden van de kalender te halen. Dat betekent dat de gehele Euregio competitie 2019/2020 komt te vervallen. Er zullen dus geen play offs (in Apeldoorn/Drachten) worden gehouden en geen supercup (in Zwolle). Daarmee wordt ook het eindtoernooi geannuleerd.

Het zal iedereen duidelijk zijn: de squashcentra hebben het zwaar. Daarom doet Euregio een beroep op jou als squasher, om solidair te zijn met je eigen squashaanbieder. Het verzoek is simpel: blijf lid van jouw squashcentrum en vraag je abonnementsgeld niet terug. Wellicht kun je jouw club zelfs nog wat steunen door (digitaal) een nieuw racket of schoenen te kopen. Kan je er straks weer vol tegenaan…