Informatie mbt de competitie

De Euregio competitie is een dikke week geleden van start gegaan. Het is al eerder gemeld maar het lijkt ons goed om nog even de zaken aan te stippen die zijn veranderd ten opzichte van de voorgaande jaren:

1) We zijn later in het seizoen begonnen (eerste wedstridjen op 7 oktober)  en we zullen ook later eindigen (19 mei laatste zijn de laatste wedstrijden) dan voorgaande jaren.

2) In voorgaande jaren was het team dat na het spelen van alle competitiewedstrijden bovenaan stond kampioen. Dit seizoen is dat niet meer zo! De teams die eindigen op de plaatsen 1, 2 en 3 in elke poule na het spelen van alle reguliere competitie doen mee aan de play-offs. Dit is een extra speeldag na afloop van de competitie. de datum en locatie van deze speeldag is inmiddels bekend. De datum is 2 juni 2019. De locatie voor Euregio Noord is Squash Drachten en voor Euregio Oost is dit Squash Apeldoorn.

Let op: als je als team meedoet aan deze play-offs dan mag je op die dag alleen maar spelers opstellen die op 3 eerdere competitiedagen actief zijn geweest. Net voor de play-offs nieuwe spelers aan je team toevoegen heeft dus geen zin. Deze spelers zijn dan niet speelgerechtigd voor de play offs.

3) Op 16 juni wordt vervolgens nog de Super-Cup gespeeld bij Squash Zwolle. Dit is een wedstrijd tussen de beste teams uit de verschillende poules van Euregio Noord en Euregio Oost. Dus bijvoorbeeld: het team dat op 2 juni kampioens is geworden in de Heren B1 Noord speelt dan een wedstrijd tegen het team dat als eerste in de Heren B1 is geeindigd in Euregio Oost. Hetzelfde gebeurt in de poules C1 en D1 (de Heren C2 Oost speelt GEEN Super-cup wedstrijden). Ook voor deze wedstridj geldt weer dat er allen spelers mogen worden opgesteld die op minimaal 3 reguliere competitiedagen actief zijn geweest. De wedstrijden om de Super-Cup vallen samen met het eindtoernooi (dat dus ook bij Squash Zwolle wordt gehouden). Er zal voor worden gezorgd dat de spelers van teams die spelen om de Super-Cup, indien gewenst, ook mee kunnen doen aan het eindtoernooi.

Wij wensen jullie allemaal een gweldig mooi squashseizoen!