Inschrijving seizoen 2018-2019 geopend!

Beste Euregio Squashers,

Sinds vandaag is de inschrijving van het nieuwe Euregio Squash seizoen geopend. De inschrijving van de teams verloopt net als voorgaande jaren via ons inschrijfformulier dat hier te vinden is. Verder is er een aantal wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen die het vermelden waard zijn.

Allereerst is er een aantal wijzigingen doorgevoerd in het reglement. Het nieuwe reglement is hier te vinden. De drie belangrijkste wijzigingen zal ik hier noemen

1) Inhalen/verplaatsen: in principe is het verschuiven van wedstrijden niet mogelijk TENZIJ alle betrokken partijen (teams, squashcentrum en competitieleider) unaniem overeenkomen dat de wedstrijd op een andere dag gespeeld gaat worden. Bij het bepalen van de alternatieve speeldatum is het in ieder geval zo dat deze VOOR de laatste dag moet vallen die volgens de reguliere competitieschema wordt gespeeld.

2) Bepalen van de kampioen/Play-offs: tot nu toe was het zo dat het team dat aan het einde van het seizoen bovenaan stond kampioen was. Dit gaat in het komende seizoen veranderen. Aan het einde van het seizoen bepalen de teams die nummer 1, 2 en 3 d.m.v een play-off wie er kampioen wordt in de poule. Dit gebeurt voor alle poules (maar voor Noord en oost apart) tegelijk in één squashcentrum.

3) Overall kampioenen/Super Cup: de kampioenen van de Euregio Oost en Euregio Noord spelen daarna nog tegen elkaar op een dag die samenvalt met het eindtoernooi. De Supercup waarbij de kampioenen tegen elkaar strijden is een extra speeldag in verlenging op het reguliere seizoen, dus deelnemen aan de competitie betekent ook deelnemen aan de Super Cup.

Bovenstaande betekent wel dat we het seizoen wat later zullen eindigen dan normaal (eind mei/begin juni is nu de planning).

Een aantal teams heeft ons gemeld dat ze vaak problemen hadden met de eerste speeldatum van het seizoen. Deze datum werd vaak vrij laat bekend gemaakt waardoor het lastig was om voor deze dag een team op de been te brengen. We hebben daarom besloten dat we de eerste vier speeldagen van het seizoen vastleggen. Om iedereen wat meer tijd te geven beginnen we ook wat later. De eerste 4 speeldagen zijn:

7 oktober
4 november
25 november
16 december

Verder ga je bij inschrijven, in het kader van de nieuwe privacy wetgeving, akkoord met het plaatsen van de namen van de spelers van je team op onze website en gezien het feit dat je als Euregio speler automatisch lid bent van de SBN sta je toe dat we je gegevens delen met de SBN.

Inschrijven is mogelijk t/m 31 augustus.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Euregio Squash