Weersomstandigheden speeldag 10 december

Voor morgen, 10 december, is er voor het hele land sneeuw voorspeld. Op dit moment kunnen wij moeilijk inschatten hoe de lokale omstandigheden morgen zullen zijn en of het verantwoord is om de weg op te gaan. In het verleden hebben we situaties gehad waarbij er op bepaalde plekken in de regio oost 15 cm sneeuw lag terwijl alles groen was in het noorden. Ook hebben we wel meegemaakt dat er in het noorden een dikke mist lag maar dat er in het oosten sprake was van een strakblauwe hemel.

Indien het morgen niet verantwoord is om de weg op te gaan zullen we dat ook niet van jullie vragen. Boetes en sancties zijn absoluut niet aan de orde wanneer een team vanwege weersomstandigheden niet kan spelen. Wat we wel vragen is om goed te communiceren met de teams waar tegen gespeeld moet worden. Zoek ruim voor de wedstrijd contact met de teamcaptains van de andere teams wanneer er vanwege de weersomstandigheden niet afgereisd kan worden. Mocht het zo zijn dat de teams besluiten dat er morgen niet gespeeld gaat worden dan is de inhaaldag voor deze wedstrijd gepland op 25 maart 2018. Indien de teams gezamelijk een andere inhaaldag overeenkomen is dat natuurlijk helemaal prima  maar indien dit niet lukt wordt de wedstrijd op 25 maart ingehaald.

Laten we hopen dat het morgen meevalt met het weer!