17-jarig talent wint Troon van het Noorden

Het jonge toptalent, Thijs Roukens, is de nieuwe squashkampioen van Noord-Nederland. In een zinderende finale versloeg de net 17-jarige speler uit Drachten Jurriën Smeets uit Groningen.

Het was de tweede keer dat ‘de Troon van het Noorden’ werd gespeeld. De winnaar mag plaats nemen op de de Troon, een kunstwerk vervaardigd van 50 kapotte squashrackets.

In de halve finale was Thijs te sterk voor Jorrit Bergsma. Het leek er op dat Jorrit de finaleplek naar zich toe ging trekken. Roukens kon een 2-0 achterstand ombuigen naar een 3-2 overwinning. Hij liet daarmee zien niet voor niets onlangs doorgedrongen te zijn tot de top 100 van Nederland.

In de finale kwam de fit-ogende Roukens opnieuw op achterstand. Smeets, ook vorig jaar finalist, speelde een ijzersterke eerste game. Opnieuw kon de kampioen van het Noorden zich herpakken en in drie games op rij de titel naar zich toe trekken.

In een bomvolle Stadjershal Groningen werd Thijs Roukens gekroond als kampioen door plaats te nemen op de ‘Troon van het Noorden’.