Verslag Euregio Squash Eindtoernooi

Afgelopen zondag (24 april) is bij Squash Plus in Doetinchem het Euregio Eindtoernooi gespeeld (Ivo, bedankt voor de gastvrijheid!). 10 spelers in de Heren B, 15 spelers in de heren C en 18 spelers in de Heren D (nadat de dames D hier waren bijgevoegd) hadden zich ingeschreven.

Zo tegen 11 uur waren bijna alle spelers (43 in totaal) aanwezig en werden de eerste ballen geslagen. De wedstrijddag verliep geheel volgens schema na  vlak na vijf uur waren alle poulewedstrijden gespeeld en werden de kwarfinales in de heren D gespeeld. Inmiddels stond het buffet klaar dat (perfect) geregeld was door Ivo Wubbels en medewerkers. Het eten smaakte iedereen prima: meerdere keren werd er opgeschept.

Nadat het eten een klein beetje was gezakt konden de halve finales worden gespeeld. In de Heren D ging die tussen Jacco Brok en Martijn Faber. Martijn gaf goed partij maar uiteindelijk was het Jacco die zich de koning van de Heren D mocht noemen. De dames speelden mee in de Heren D maar zij speelden in een “eigen” poule. Hierdoor konden we ook een winanar in de Dames D aanwijzen. Dit was Maike Houben. Als tweede eindigde Marit van de Groep.

In de Heren C ging de eindstrijd tussen Thijs Winters en Mikel van der Vegt. Thijs maakte snel 1-0 en leek snel door te stomen naar de overwinning. Echter, in de tweede game bleek dat Mikel niet van plan was om zich zomaar gewonnen te geven en hij maakte er dan ook 1-1 van. In de beslissende game (er werd “best-of-three” gespeeld), was het toch Thijs de wedstrijd naar zich toe te trekken.

In de Heren B werd de finale gespeeld door Jeroen Mulderij, de winnaar van het eindtoernooi van vorig jaar, en Hessel Reekers. Het was een hoogstaande  wedstrijd met mooie lange ralleys. Uiteindelijk bleek dat Hessel nog lang niet versleten is: hij wist de wedstrijd met 2-1 te winnen en mocht daardoor de mega-wisselbeker mee naar huis nemen.

Rond 19.00 uur volgde de prijsuitreiking en zo tegen 19.30 uur gingen de meeste mensen huiswaarts. Hiermee eindigde het Euregio squash seizoen 2015-2016. Binnen een paar weken zullen we de inschrijving openenen voor het nieuwe seizoen. Wij hopen jullie dan allemaal weer te zien!

Voor de volledigheid hier nog even de uitslag van het eindtoernooi (klik hier voor de volledige toernooiuitslag):

Heren B:

  1. Hessel Reekers
  2. Jeroen Mulderij
  3. Nicola De Benedictus/Rogier Engelebertink

Heren C:

  1. Thijs Winters
  2. Mikel van der Vegt
  3. Tom Jansen/ Martijn Centen

Heren D:

  1. Jacco Brok
  2. Martijn Faber
  3. Richard Martens/Bert Naafs

Dames D:

  1. Maike Houben
  2. Marit van de Groep
  3. Sophie Horenberg

(Met dank aan Toon Hendriks voor de foto van alle prijswinnaars (boven) en de foto van de finale (hieronder)).

finale_herenB