Paul Walraven prolongeert titel bij de Open Heinose Squash Kampioenschappen

Wederom streden 18 fanatieke squashers bij Vital Centre in Heino om de eer en een bos bloemen. Er deden ditmaal spelers mee uit Heino, Raalte, Hellendoorn, Nijverdal, Enschede en Roosendaal. Ja, je leest het goed, Roosendaal. Eric van Loon, Marcel van Velzen en Raymond Beijen hebben 400 kilometer gereden om in Heino mee te kunnen doen aan het gezelligste squashtoernooi van Nederland. Bedankt heren, top!

De dag begon met lichte paniek vanwege een aantal afmeldingen door ziekte en blessures. Er werden snel nieuwe indelingen gemaakt, dankzij de software die Roelof de Vries heeft geschreven voor squashtoernooien (aanrader) is de paniek snel omgezet in opluchting bij de organisatie.

De recreanten en de competitie spelers werden bij elkaar gevoegd. Niet eerlijk zul je zeggen. Dat klopt…, onder normale omstandigheden. We hebben echter gekozen om na de poulewedstrijden een winnaarsronde en verliezersronde te spelen. Gevolg: Iedereen op twee na, naar de kwartfinales, dan wel van de winnaarsronde dan wel van de verliezersronde. En jahoor, samen met David G. was ik zelf de pineut! Maar even weer een jaartje oefenen…..

Er werd weer fanatiek gestreden om de winst, 3 games per wedstrijd. Met of zonder scheidsrechter, dat kan in Heino. Bij twijfel gewoon let en overspelen, deze gouden regel levert veel sportiviteit op. Slechts 1 gebroken racket en meerdere gebroken ego`s, maar geen onvertogen woord.

Tijdens de lunchtijd hebben we net als vorig jaar de wedstrijden een half uurtje stil gelegd, even met z`n allen bijtanken. Kopje soep, glas melk en een broodje. De eerste verhalen over winst en verlies met elkaar delen.

Dit jaar hadden we ook een stoelmasseur uitgenodigd, Erik van Wifferen, om te zorgen voor enige ontspanning, tegen een vrijwillige bijdrage kon men een behandeling krijgen. Henk Godeschalk moest wakker gemaakt worden na de behandeling. De opbrengsten van 70 euro zijn overgemaakt naar een goed doel: kanjerketting.nl, een steuntje in de rug voor kinderen met kanker.

Iwan van de Berg, kampioen van Hellendoorn en Paul Walraven titelverdediger wisten door te dringen tot de finales. Ondanks dat beide heren beduidend sterker bleken dan alle overige tegenstanders, was het een genot om de partijen van de beide heren op weg naar de finales te bekijken. Sportief is het woord wat in me opkomt, wanneer de tegenstander een mooi punt maakte dan kon dat gewaardeerd worden. Ook in de finale was het niet anders, een ware squashdemonstratie, 3-2 voor Paul, bedankt Iwan en Paul. Voorafgaande aan de finale hebben Jeffrey Lingmont en Koen Steenbergen de Heinose hoop hoog gehouden, tijdens de halve finale ging Koen met twee keer 11-9 onderuit tegen Iwan en Jeffrey met twee keer 11-8 tegen Paul. Goede tegenstand geboden heren, goed gedaan Koen en Jeffrey, volgend jaar finale!

De B-Finale (verliezersronde) is gewonnen door Roelof de Vries, Roelof wist Eric van Loon te verslaan onder het toeziend oog van alle mede squashers, groot compliment aan iedereen om te blijven tot het einde.

De grootste verrassing van de dag kwam echter van 1 van de deelnemende recreanten. Robert de Vries wist verrassend door te dringen tot de halve finales van de verliezersronde, na een ijzerstekre poule fase en een gelukkige kwartfinale. Robert moest echter nipt het onderspit delven tegen Roelof de Vries, Robert heeft slechs verloren met 2-0. #nomatchfixing

De dag is afgesloten met een groepsfoto en een biertje nadat de prijsuitreiking had plaats gevonden tijdens het overheelijke afsluitende warme buffet. Vital Centre bedankt voor de goede zorgen.

Pure sport bedrijven met mensen die allemaal even gek zijn van het zelfde spelletje maakt zondag 20 maart 2016 tot een geslaagde dag.

Doe jij volgend jaar ook mee?

Jan-Willem Doosje.

allen

prijswinnaars